Barn och unga

Sportlov på museet

17 februari 2020 - 21 februari 2020

Sportlov på museet

Det är dags för sportlov och vad tänker du fylla dina härliga lediga dagar med? Hos oss händer det någonting roligt under hela lovet och utöver våra lovaktiviteter kan du alltid gå på några av våra omtyckta upptäcktslekar på museet. På museet har vi en ny stor filmprojektor som kommer göra våra biostunder till en riktig filmupplevelse. All film är gratis, det enda du behöver göra innan visningen är att föranmäla dig i vår reception. Kolla in vårt sportlovsprogram och se efter om det finns någonting som passar just dig:

Bio på sportlovet

Samtliga filmvisningar startar vid kl. 14.00 i museets Hörsal och är gratis. Det enda du behöver göra är att hämta dina fribiljetter i museets reception, ingen förbokning är nödvändig.

17 februari – Den oändliga historien

När Bastian börjar läsa boken Den Oändliga Historien upptäcker han till sin stora förvåning att han är en del av handlingen. Filmens huvudlåt ”Neverending Story” blev återupptäckt av en yngre generation när den framfördes som kärleksduett mellan karaktärerna Dustin och Suzie i den populära Netflix-serien ”Stranger Things”.

Engelskt tal. Svensk text.  Från 7 år. Fri entré, föranmälan i receptionen.

 

19 februari – Gordon och Paddy

En nöttjuv härjar i skogen. Kommissarie Gordon måste fånga tjuven. Sorgligt nog är han den ende polisen i hela distriktet och tvingas stå ensam i snön och vakta hålet där nötterna stulits. Han som egentligen är bäst på att lyssna, tänka och stämpla. Om han bara hade en assistent, en liten snabb och duktig polisassistent! Då skulle de tillsammans lösa fallet.

Svenskt tal.  Barntillåten. Fri entré, föranmälan i receptionen.

 

20 februari – Ice Age

Vid istidens början, möts tre omaka varelser. Sid en snabbpratande och korkad sengångare, Manfred, en vresig och ullig mammut och Diego, en lömsk sabeltandad tiger. De tre bildar motvilligt ett team för att lämna återlämna en baby till sin pappa. Häng med den knäppaste flocken någonsin i det coolaste äventyret i världshistorien.

Svenskt tal.  Från 7 år. Fri entré, föranmälan i receptionen.

 

21 februari – Ice Age 2

I Ice Age 2 ökar tempot samtidigt som temperaturen stiger. Manfred, Sid, Diego och Scrat tvingas fly från en störtflod av trubbel i dalen där det börjat töa. Snart är de ute på ett komiskt äventyr med massor av strapatser. På sin resa möter de Ellie, en ullig mammuttjej som får Manfreds hjärta att smälta.

Svenskt tal.  Från 7 år. Fri entré, föranmälan i receptionen.

 

 

Fågelholksbygge

Varför inte bygga en fågelholk till en liten fågelfamilj? Tillsammans med två roliga experter, Fågel-Janne och Holk-Janne, har du möjlighet att skapa ett trevligt och stabilt hem åt några av de många fåglar som finns ute i naturen. Du har möjlighet att bygga en eller flera fågelholkar. Föranmälan i receptionen. Materialkostnad 40 kronor (betalas på plats).

18 februari kl. 10.00 – 14.00

19 februari kl. 10.00 – 14.00

 

 

Origami

Origami är en uråldrig och spännande teknik som används för att skapa fantasifulla ting av papper. Varför inte komma hit om och vik en trana eller kanske en hel flock? Enligt japansk sägnen kan den som är sjuk bli frisk om den viker 1000 tranor, eftersom den heliga vita tranan bättre hör ens böner då. Origami är en rolig aktivitet, lika rolig för nybörjare som för experter. Materialkostnad 20 kronor.

18 februari kl. 10.00 – 14.00 (Drop-in)

19 februari kl. 10.00 – 13.30 (Drop-in)

 

 

Rovdjurslådan

Om du älskar djur och speciellt rovdjur är det här perfekt för dig. Träffa Nelly Grönberg som berättar och visar spännande material om några av Sveriges största rovdjur – Björn, varg, lodjur, järv och kungsörn.

18 februari kl. 10.00 – 15.00