För familjen

Barn och familjeaktiviteter

- att göra på egen hand

Barn och familjeaktiviteter

Är du i Uddevalla och vill passa på att göra något med familjen? Här presenteras några aktiviteter som passar för barn och som ni kan göra på egen hand här på Bohusläns museum. I museets reception finns material att hämta till samtliga aktiviteter.

Ge dig ut på en världsomsegling…

På denna världsomsegling letar du dig fram till sju olika kistor som är placerade på olika ställen med hjälp av en karta. I varje kista finns namnet på en världsdel och en fråga som du skall svara på. Svaren hittar du i utställningarna. Du börjar din resa i kompassrosen, på övre våningsplanet i museet. Från kompassrosen navigerar du sedan mellan siffrorna som du har lust, men du skall starta i kompassrosen (START) och avsluta din världsomsegling med nr 8 (MÅL). Kartan finns att hämta i receptionen.

Gå på bildjakt…

Vill du upptäcka skatterna på Bohusläns museum? Här finns kulturhistoriska föremål och konstverk – men har du tittat närmare på dem? Ge dig ut på bildjakt och leta dig fram bland föremål och bilder i museets alla skrymslen och vrår. Bildjakten finns i tre varianter. Formulär hämtas i receptionen.

Finn 5 Fel…

Skärp Dina korpgluggar! Tre tavlor i Johnsonhallen är manipulerade och för att hitta svaret på vad som är fel måste du leta upp originalverken i utställningen på andra våningen i museet. Om Du ställer Dig framför respektive tavla kommer Du sedan att upptäcka att det i varje bild är fem saker som saknas… Ditt uppdrag är alltså: Finn 5 fel!

Gå på äggletartur…

Visste du att korpen har lagt ägg i museets samlingar? Titta riktigt noga i museets olika utställningar – man vet aldrig var det kan gömma sig ett ägg! Dessutom kan man ju lära sig en massa spännande saker på vägen… Gå på äggletartur i museet och samla siffror och bokstäver. Hämta ditt formulär i receptionen.

Lekpåsar

Detta är påsar man som besökare kan låna med olika innehåll. Det finns 6 varianter av dessa påsar. 2 med kökstema, 2 med marint tema, och 2 med en konstgåta där man får med en bild och ett förstoringsglas.

Barn som leker i lekrummet på Bohusläns museum.

I lekrummet kan både små och stora barn ha roligt. Fotograf: Oskar Allerby/Bohusläns museum

Lek på egen hand i lekrummet…

I lekrummet kan du låta fantasin flöda… Ångaren ”Uddevalla” ligger i hamn, klar för sin resa utmed den bohuslänska kusten. Besättning och passagerare går ombord. Ta befälet och hälsa alla välkomna! Ombord behövs också maskinist, styrman, eldare, matroser och ”hopp iland Kalle” och så kökspersonal som lagar mat och serverar passagerare och personal.