Kommande utställning

Det ligger i tiden

27 januari 2018 - 8 april 2018

Det ligger i tiden

Utställningen Det ligger i tiden är en djupdykning i människors relation till tiden. Tiden är svår att förstå men ändå styr den våra liv. Mätbar och standardiserad och samtidigt något vi alla upplever på vårt eget sätt.

Hur känns tiden när man väntar på ett nytt hjärta, uppehållstillstånd eller när man avtjänar ett fängelsestraff? Vilken betydelse har en tusendels sekund för en elitidrottare?
Utställningen vill inspirera oss att använda tiden på ett nytt sätt genom att visa hur den styr våra liv. Utställningsmiljön är både antik och futuristisk med många interaktiva stationer med mekaniska och digitala lösningar.
Utställningen har producerats av Regionmuseet Kristianstad i samarbete med Högskolan i Skövde och har finansierats av Allmänna Arvsfonden.

Invigning

Lördagen 27 januari 13.00: Sofie Henryson, utställningsansvarig, hälsar välkommen. Biolog och museipedagog Jan Uddén kåserar om tid , sin egen och andras. Om hur det är att alltid komma för sent, om bristen på tålamod med mera. Museichef Hans Kindgren inviger.

Föreläsning

Se relaterade länkar nedan.

Guidade visningar

Guidad visning i utställningen kl 13.00 varje onsdag under perioden 7 februari – 4 april.