Ny museichef på Bohusläns museum är….

Nu är det klart att Annette Prior blir ny museichef på Bohusläns museum efter Hans Kindgren som går i pension. Hon har tidigare varit chef för publik och kommunikation på Dansens hus i Stockholm och enhetschef Action på Röhsska museet i Göteborg men också haft uppdrag utomlands för Kulturarv utan gränser.

– Vi är glada att knyta Annette Prior till oss. Med en bred erfarenhet från museivärlden och ledarerfarenheter både i Sverige och utomlands är vi övertygade om att hon kommer hjälpa Bohusläns museum att utvecklas än mer, säger Inga Göransson ordförande i Stiftelsen Bohusläns museum.

Hon kommer närmast från en tjänst på Kulturarv utan gränser där hon varit rådgivare till ledningen i Albanien och Bosnien inom strategi, utveckling och kommunikation. Nu vänder hon hem till Sverige och nu till Bohusläns museum.

Annette Prior museichef Bohusläns museum

– Det känns härligt. Jag är väldigt glad att styrelsen gett mig förtroendet att leda verksamheten. Jag ser att Bohusläns museum är en mångfacetterad verksamhet med spännande samlingar och Bohusläns rika kulturarv, berättar nya museichefen Annette Prior.

– Det jag mest ser fram emot är att tillsammans med museets personal och invånarna i Bohuslän fortsätta beröra, berika, underhålla och engagera fler besökare och skapa ett attraktivt museum för alla, säger Prior.

Annette Prior är 48 år och född i England. Hon är utbildad kulturvetare och har en masterexamen i Kulturstudier vid Göteborgs Universitet. Hon tillträder som museichef senast 1 augusti.