Expedition Bohuslän

Bohusläns museum är ett bubblande kulturcentrum och är Sveriges mest besökta regionala museum där du får ta del av Bohusläns historia, konst, tillfälliga utställningar, föreläsningar, konserter och mycket mer. Vi är också en del av Expedition Bohuslän

Här bjuds det på fasta och tidsbegränsade utställningar, föreläsningar, filmvisningar, konserter och temadagar. Allt för att belysa och berätta om Bohusläns historia, natur och kultur. Varje år visar Bohusläns museum 10 – 20 tidsbegränsade utställningar och vi har omkring 400 aktiviteter på programmet.

Här finns även en båthall med allmoge- och fritidsbåtar, en konsthall och en restaurang med inriktning på landskapets mattraditioner.

Mer nöjen för nyfikna!

Expedition Bohuslän är en spännande rundresa i Bohuslän för alla åldrar, här finns mycket att uppleva, särskilt om man gillar äventyr, kunskap och att lära sig nya saker. Är du i området så passa på och gör ett besök hos några av våra kollegor och gör din resa till en expedition i Bohuslän!

Nordens Ark är en djurpark där du möter ett 80-tal utrotningshotade arter från hela världen. Amurtiger, snöleopard och varg är några av deras invånare.

Nordiska akvarellmuseet – en mötesplats för kultur natur och människor där du får uppleva konst baserad på vatten, pigment och papper från några av konstvärldens mest intressanta företrädare.

Havets hus – Stig ned under vattenytan och bekanta dig med Västerhavets mest fascinerade arter. Missa inte att se när dykare matar hajar.

Kosterhavet – Är Sveriges artrikaste havsområde med 12 000 djurarter och växter och enda marina nationalpark. Hos dem utforskar du livet både i vattnet och på land.

Strandverket Upplev samtidskonst inom måleri, skulptur och fotografi. Allt av högsta internationella klass.

Vitlycke museum – Upptäck fantastiska hällristningar längs med en 6 km lång vandringsled där du får en fantastisk inblick i vardagen på bronsåldern. De är även med på Unescos världsarvslista.

Bakom Expedition Bohuslän står Turistrådet Västsverige och besöksmålen Nordiska Akvarellmuseet, Strandverket Konsthall, Kosterhavets nationalpark, Havets Hus, Bohusläns Museum, Nordens Ark och Vitlycke museum. Tillsammans är vi Bohusläns populäraste och mest besökta turistmål och har årligen över en miljon besökare. 

Upptäck Bohusläns pärlor!