Museibutiken

Årsboken har kommit med det fina temat kärlek i Bohuslän. Ett tema vi smugit in i vår butik och som kommer återfinnas hela 2017.

pilblad, william morris

Nyheter i William Morris kollektionen Willow bough – Pilbladet, en serie i härligt blått!

Vinter i butiken…

Innekurarväder med värmande te framför brasan eller gott uppkrupen i soffan med en bok! Nyhet i butiken är fint presentförbackade braständare i bra miljötänk samt vägghängt vedställ. Ett ställ som tillverkas i liten skala i Uddevalla. Finns i måtten en och två meter.

Under februari lämnar vi 20% på de japanska teburkarna. Vi kommer ha ett härligt bokbord att fynda i, med allt från läckra designböcker till vårt förlags egna utgåvor. Passa på att hitta en bra soffbok!

vedställ och braständare

Vägghängt vedställ och presentförpackade braständare.

Våra produkter

I butiken hittar du keramik från lokala hantverkare, Bohuskorgen av flätad vide, handmålade dräktdockor, äggostformar i trä och produkter i rep med doft av tjära.. Vi erbjuder också ett stort sortiment av William Morris. En stil som står sig genom åren och har en inredningstradition bland villor i de bohuslänska badorterna och skärgården. Hantverk i projekt med god tanke hittar ni i flera produkter. Fråga oss gärna!

Hos oss hittar du ett handplockat sortiment av konsthantverk, svensk design och produkter med anknytning till våra utställningar. Du finner ett stort urval av böcker för alla åldrar. Smaker som hämtat inspiration från Uddevalla och Bohuslän hittar du i honung, sylt och marmelad. Fina praliner, teer och havtornsvatten, speciellt framtagna för butiken, är exempel på goda presenter i sortimentet. För senaste nytt kan du följa oss på Instagram; @bohuslansmuseum_butiken

Beställning

OBS! Vi lägger just nu om hanteringen av försäljning via webben. Under den tiden är inte postorder möjlig. Vi hänvisar  till vår butik på Museigatan 1 i Uddevalla under tiden.

Här hittar du våra produkter. Vi har delat in dem i fyra olika kategorier där du under Säsong hittar produkter som följer årstid och aktuella utställningar.

Under Tema Bohuslän hittar du sånt som förknippas med landskapet Bohuslän. Det kan vara en sydväst som doftar linolja, Bohus Stickning, ett härligt fårskinn, en äggostform, smycken, mathantverk… Ja, det finns källor att ösa ur och guldkornen är många här i länet. Att fånga och förmedla känslan är viktig för oss och vi tänker både traditionellt och modernt. Vi tror att det är mixen av hantverket och de övrigt nationella/ internationella detaljerna som  lyfter och förmedlar det bohuslänska i vår butik.

Museibutiken erbjuder också exklusiva Bohus Stickning som stickpaket. Vi har ett stort antal böcker från eget samt andras förlag. Här hittar du Förlaget.

Presentkort

Vill du ge bort en present men vet inte vad du ska köpa? Eller en Bohus Stickning men vet inte vilket mönster? Då är våra presentkort ett utmärkt alternativ. Du köper i butik eller beställer via butik@bohuslansmuseum.se Ange vilken summa du vill ha. Du betalar enkelt via faktura.

Kontakta oss

Du når butiken på telefon +46 (0)522 – 65 65 01 eller butik[at]bohuslansmuseum.se

Inköpsansvariga

Vi söker hela tiden produkter i regionen, gärna ekologiskt och- eller med ett hållbart tänk. Har du tips eller önskemål om någon vara? Kontakta och tipsa oss gärna.

Petra Skarp, +46 (0)522 – 65 65 15, petra.skarp[at]bohuslansmuseum.se
Hannah Stening, +46 (0)522 – 65 65 15, hannah.stening[at]bohuslansmuseum.se