Museibutiken

Vår kärlek till Bohuslän. Ett tema vi smugit in i vår butik och som kommer återfinnas hela 2017.

Njut av en kopp ekologiskt kaffe från Keny och koppar med mönster i William Morrisstil.

Njut av en kopp ekologiskt kaffe från Kenya i koppar med mönster i William Morrisstil.

Vår i museibutiken…

Nyheter i butiken:

Vi välkomnar ett helt nytt märke; Mod Stockholm med medvetna produkter i ett hållbart material. Hos oss hittar du klockor och ekologiska tandborstar i bambu. Klockorna har tagits fram på ett ansvarsfullt sätt där kunden styr efterfrågan och tanken är att klockorna ska kunna bäras länge för att skona miljön. Klockorna är handgjorda och allergivänliga. Inga kemikalier används i produktionen av dem. Armbandet är från Constantin Nautics och går i en härlig marin stil med många olika färgkombinationer. Kom in och kika!

Vi har fått in massor av nyheter i butiken med William Morristryck, vad sägs om doftljus, underlägg, kort och anteckningsblock. Njut av en kopp ekologiskt kaffe från Kenya i koppar med mönster i William Morrisstil. Vi lovar att du kommer hitta just din favorit!

Vi smyger också in nyheter från det svenska klädmärket Emma & Marlena från Käringön i Bohuslän. I kollektionen hittar du kläder för barn från nyfödd upp till 12 år samt kläder för dam och herr. Inspirationen hämtas ur havets vågor och saltstänkta historier som upplevts längs vår vackra västkust! Kom in och inspireras!

Vår rea på böcker och badrockar fortsätter, kom in och fynda! Gäller så långt lagret räcker.

Våra produkter

I museibutiken hittar du keramik från lokala hantverkare, Bohuskorgen av flätad vide, handmålade dräktdockor, äggostformar i trä och produkter i rep med doft av tjära.. Vi erbjuder också ett stort sortiment av William Morris. En stil som står sig genom åren och har en inredningstradition bland villor i de bohuslänska badorterna och skärgården. Hantverk i projekt med god tanke hittar ni i flera produkter. Fråga oss gärna!

Hos oss hittar du ett handplockat sortiment av konsthantverk, svensk design och produkter med anknytning till våra utställningar. Du finner ett stort urval av böcker för alla åldrar. Smaker som hämtat inspiration från Uddevalla och Bohuslän hittar du i honung, sylt och marmelad. Fina praliner, teer och havtornsvatten, speciellt framtagna för butiken, är exempel på goda presenter i sortimentet. För senaste nytt kan du följa oss på Instagram; @bohuslansmuseum_butiken

livsmedel

Vi har många nyheter bland vårt livsmedel!

Beställning

OBS! Vi lägger just nu om hanteringen av försäljning via webben. Under den tiden är inte postorder möjlig. Vi hänvisar  till vår butik på Museigatan 1 i Uddevalla under tiden. För böcker från Bohusläns museums förlag kontakta Viveka Overland viveka.overland@bohuslansmuseum.se

Här hittar du våra produkter. Vi har delat in dem i fyra olika kategorier där du under Säsong hittar produkter som följer årstid och aktuella utställningar.

Under Tema Bohuslän hittar du sånt som förknippas med landskapet Bohuslän. Det kan vara en sydväst som doftar linolja, Bohus Stickning, ett härligt fårskinn, en äggostform, smycken, mathantverk… Ja, det finns källor att ösa ur och guldkornen är många här i länet. Att fånga och förmedla känslan är viktig för oss och vi tänker både traditionellt och modernt. Vi tror att det är mixen av hantverket och de övrigt nationella/ internationella detaljerna som  lyfter och förmedlar det bohuslänska i vår butik.

Museibutiken erbjuder också exklusiva Bohus Stickning som stickpaket. Vi har ett stort antal böcker från eget samt andras förlag. Här hittar du Förlaget.

Presentkort

Vill du ge bort en present men vet inte vad du ska köpa? Eller en Bohus Stickning men vet inte vilket mönster? Då är våra presentkort ett utmärkt alternativ. Du köper i museibutiken eller beställer via butik@bohuslansmuseum.se Ange vilken summa du vill ha. Du betalar enkelt via faktura.

Kontakta oss

Du når butiken på telefon +46 (0)522 – 65 65 01 eller butik[at]bohuslansmuseum.se

Inköpsansvariga

Vi söker hela tiden produkter i regionen, gärna ekologiskt och- eller med ett hållbart tänk. Har du tips eller önskemål om någon vara? Kontakta och tipsa oss gärna.

Petra Skarp, +46 (0)522 – 65 65 15, petra.skarp[at]bohuslansmuseum.se
Hannah Stening, +46 (0)522 – 65 65 15, hannah.stening[at]bohuslansmuseum.se