Museibutiken

Vår kärlek till Bohuslän. Ett tema som kommer återfinnas hela 2017.

Vegamössa

Den populära Vegamössan från Emma & Malena finns både för barn och vuxna!

Hösten i museibutiken!

Höstnyheter från härliga klädmärket Emma och Malena hittar du hos oss från september! Inspirationen hämtas från västkustens fiskarsamhällen och från 50-talets välklädda epok med gedigna material och modeller. Nu laddar vi inför hösten med regnrockar, mössor och mysiga ponchos. Under september lämnar vi 20% på Emma & Malenas tunna bomullsmössor. Finns i vuxen- samt barnstorlekar med fina bohuslänska tryck. Mössorna är perfekta att stoppa ned i utflyktspackningen eller under fisketuren! En mysig present att ge bort till den som har allt.

Vi välkomnar ett helt nytt märke; Mod Stockholm med medvetna produkter i ett hållbart material. Hos oss hittar du klockor och ekologiska tandborstar i bambu. Klockorna har tagits fram på ett ansvarsfullt sätt där kunden styr efterfrågan och tanken är att klockorna ska kunna bäras länge för att skona miljön. Klockorna är handgjorda och allergivänliga. Inga kemikalier används i produktionen av dem. Armbandet är från Constantin Nautics och går i en härlig marin stil med många olika färgkombinationer. Kom in och kika!

Vi har fått in massor av nyheter i butiken med William Morristryck, vad sägs om doftljus, underlägg, kort och anteckningsblock. Njut av en kopp ekologiskt kaffe från Kenya i koppar med mönster i William Morrisstil. Vi lovar att du kommer hitta just din favorit!

För de minsta barnen har vi massa roliga musikaliska leksaker för de allra minsta barnen. De är gjorda i miljövänliga material med vattenbaserade, giftfria färger och soyabläck. Samt producerade på ett hållbart sätt med alternativ energi.

Vår rea på böcker fortsätter, kom in och fynda! Gäller så långt lagret räcker.

De tunna bomullsmössorna som vi lämnar 20% på under september.

De tunna bomullsmössorna som vi lämnar 20% på under september.

Våra produkter

I museibutiken hittar du keramik från lokala hantverkare, Bohuskorgen av flätad vide, handmålade dräktdockor, äggostformar i trä och produkter i rep med doft av tjära.. Vi erbjuder också ett stort sortiment av William Morris. En stil som står sig genom åren och har en inredningstradition bland villor i de bohuslänska badorterna och skärgården. Hantverk i projekt med god tanke hittar ni i flera produkter. Fråga oss gärna!

Hos oss hittar du ett handplockat sortiment av konsthantverk, svensk design och produkter med anknytning till våra utställningar. Du finner ett stort urval av böcker för alla åldrar. Smaker som hämtat inspiration från Uddevalla och Bohuslän hittar du i honung, sylt och marmelad. Fina praliner, teer och havtornsvatten, speciellt framtagna för butiken, är exempel på goda presenter i sortimentet. För senaste nytt kan du följa oss på Instagram; @bohuslansmuseum_butiken

Klocka i bambu från Mod Stockholm och marina armband från Constantin Nautics.

Nyhet i butiken! Klockor i bambu från Mod Stockholm och marina armband från Constantin Nautics.

Beställning

OBS! Vi lägger just nu om hanteringen av försäljning via webben. Under den tiden är det bara möjligt att beställa Bohus Stickning via telefon 0522-656501. Vi hänvisar  till vår butik på Museigatan 1 i Uddevalla under tiden. För böcker från Bohusläns museums förlag kontakta Viveka Overland viveka.overland@bohuslansmuseum.se

Här hittar du våra produkter.

Museibutiken erbjuder också exklusiva Bohus Stickning som stickpaket. Vi har ett stort antal böcker från eget samt andras förlag. Här hittar du Förlaget.

Presentkort

Vill du ge bort en present men vet inte vad du ska köpa? Eller en Bohus Stickning men vet inte vilket mönster? Då är våra presentkort ett utmärkt alternativ. Du köper i museibutiken eller beställer via butik@bohuslansmuseum.se Ange vilken summa du vill ha. Du betalar enkelt via faktura.

Kontakta oss

Du når butiken på telefon +46 (0)522 – 65 65 01 eller butik[at]bohuslansmuseum.se

Inköpsansvariga

Vi söker hela tiden produkter i regionen, gärna ekologiskt och- eller med ett hållbart tänk. Har du tips eller önskemål om någon vara? Kontakta och tipsa oss gärna.

Petra Skarp, +46 (0)522 – 65 65 15, petra.skarp[at]bohuslansmuseum.se
Hannah Stening, +46 (0)522 – 65 65 15, hannah.stening[at]bohuslansmuseum.se