Berättelser om Landet….Berättelser om Himlen

Imad Rashdans utställning av Heliga och världsliga berättelser..... Visas i museiparken i samarbete med GIBCA, Göteborg International Biennal for Comtemporary Art och Uddevalla kommun.

Imad Rashdan – Heliga eller världsliga berättelser…..

imad-rashdan
Imad Rashdan: Berättelse om Födelsen Foto: Somaia Al-Kafri

Våra vardagliga berättelser är vad som förenar oss människor och berättar om vilka vi är. Om politiker använder religion för att separera oss använder Imad Rashdan istället språket för att lyfta fram hur lika och harmoniska vi är.

Imad Rashdans arbete vill ställa oss närmare varandra oavsett tillhörighet, religion eller politisk anknytning. Berättelser om människor är grunden för vår samexistens. De som försöker manipulera religioner har ingen plats här. Människors dagliga aktiviteter är påfallande lika överallt. De är instinktiva och spontana. Imad Rashdan intar berättarens roll i sin konst, i kontrast till de som anammar religion som sitt medium. Hans konst formulerar en mänsklig historia som försöker ersätta bedrägeri och manipulation. Imad Rashdan ger uttryck åt att de som använder religion för att rättfärdiga sina handlingar bör lämna plats åt de upplysta och de som är mänskligt berörda.

Utställningen visas i Museiparken under perioden 14 – 20 oktober kl 11.00 – 16.00 dagligen. Konstnären Imad Rashdan finns hela tiden på plats.

Ett samarbete med GIBCA, Göteborg International Biennal for Contemporary Art och Uddevalla kommun.

Imad Rashdan föddes i Damaskus 1968 i en palestinsk familj. Han är utbildad vid konstnärliga fakulteten vid Damaskus universitet.
Krig och den katastrofala situationen i Syrien drev honom och hans familj på flykt till Sverige 2014 och nu bor han i Uddevalla och arbetar som bild- och formlärare och som frilansande konstnär.