Aktiviteter för dig som är nyanländ

Du som är ny i Sverige är välkommen till Bohusläns museum. Här finns aktiviteter som är anpassade för just dig som är nyanländ. Du kan beroende på säsong språkträna på museet eller vara med på stadsvandring i Uddevalla.

DSC_0443_620px

I vår erbjuder vi

Språkträna genom historia

Hitta föremål och textilier i museets utställningar – sätt ord på dem och bilda meningar. Men hjälp av ett texthäfte kan du gå på egenhand i museets utställningar och språkträna.

Stadsvandring i Uddevalla

Följ med på en stadsvandring i Uddevalla – lär dig historia och nya ord. Vi går en runda i Uddevallas centrum och bekantar oss med staden.

• Endast grupper med minst 10 deltagare i varje.
  • Start från och med vecka 14
  • När: måndag, tisdag, onsdag, fredag kl. 9.00.
  • För bokning kontakta Elisabeth Corsander 0522 – 65 65 31, elisabeth.corsander@bohuslansmuseum.se
  • Ingen avgift

Språkvandring på Bräcke-Kuröd skalbankar

Lär känna ett viktigt kapitel i Uddevallas natur- och kulturhistoria på lätt svenska.

• Kläder efter väder.
  • Ca 1.5 tim
  • När: Dagtid och kvällstid.
  • För bokning: kontakta Jan Uddén, 070 6565401, jan.udden@bohuslansmuseum.se